Amestecati intr-un bol faina cernuta impreune cu praful de copt si zaharul, migdalele macinate, galbenusul si untul taiat bucatele.
Framantati totul repede, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 60 min.
Modelati din bucati de aluat suluri cu o grosime de 1.5 cm (nu le faceti prea subtiri deoarece coca este foarte frageda si riscati sa se rupa si acum si dupa ce sunt coapte), apoi prin presare cu ajutorul unor liniare transformati intr-un paralelipiped.
Taiati in bucati de 5-6 cm, asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura pe lungime, prin presare (aici fiti inventive!), pastrand capetele in forma initiala (pozele va vor lamuri).
Incalziti putin gemul ca sa devina mai fluid si umpleti adanciturile fiecarui fursec, apoi presarati cu migdale feliate (puteti sa puneti gemul intr-o punga, in apa fierbinte pana ce gemul devine fluid; taiati punga putin la un colt si repartizati gemul pe fiecare fursec).
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 10 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si fursecurile capata o usoara tenta aurie. Urmariti cuptorul pentru ca se coc foarte repede.
Lasati cateva minute sa se racoreasca in tava, apoi scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Intre timp topiti ciocolata la bain-marie, transferati-o intr-un pos cu dui mic si glazurati dupa dorinta (puteti proceda cu ciocolata rasa pentru glazura la fel ca gemul incalzit in punga).
Pot fi pastrate pana la o saptamana, fragezindu-se tot mai mult cu trecerea zilelor.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o super reteta, o super gustare, super de luat si la pachet. Reteta este aLauricei, fata aia de ma innebuneste cu...
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii