Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.
Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) .
Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara.
Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.
Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra).
Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat.
Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAcum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii