Decojim cu atentie lamaile si portocalele. Facem fasii late la mai putin de un cm dupa care taiem invers si obtinem cubulete de 1/1 cm. Dam samburii afara de la prune, samburi care ii spargem si le prajim miezul.
Zaharul cu zeama de la lamai si portocale va fi pus in ceaun pe pirostii ca sa fiarba. Folosim 330 ml de apa per kg de zahar ca sa facem siropul. Cantarim zeama de la lamai si portocal si adaugam in completare apa.
Topim zaharul si indepartam spuma ce rezulta de la fierbere. La o ora de fiert punem pulpa de pruna si cubuletele taiate. Alta ora de fierberela foc mic sub supraveghere permanenta si tot mestecand.
Venim cu miezul de nuca si samburii copti dar sfaramate le punem in ceaun si dupa o jumatate de ora dam de o parte ceaunul si l lasam sa se raceasca.
Cand ajunge la 60 de grade temp. Punem sarea de lamaie dizolvata in sirop si o incorporam in dulceata. Ambalata in borcane si depozitata in conditii bune.
Cumar putea fi servita o duklceata mai bine. Lasam imaginatia sa alerge prin cine stie ce cotloane ale mintii.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAm achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....
Desert prajitura cu nuci si crema caramelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii