Cum Se Pastreaza Albusurile si la ce Le Folosim

Complexitate
redusa
Cum Se Pastreaza Albusurile si la ce Le Folosim

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pastrare

    1/ In frigider

    De retinut este faptul ca albusurile nu rezista foarte mult la rece, din cauza ca se pot usca daca sunt depozitate in frigider mai mult de 1 zi.
    Daca sunt amestecate cu putina apa inainte de depozitare si acoperite inainte de a fi puse in frigider, pot rezista pana la 3 zile.

    2/ In congelator

    Albusurile se pot pastra in congelator pana la 6 luni.

    Albusurile se pot congela individual sau mai multe in acelasi loc.

    Cea mai la indemana metoda este congelarea, bucata cu bucata, in tavitele pentru cuburi de gheata pentru ca puteti astfel sa decongelati mai tarziu, doar cate aveti nevoie.

    La fel de bine, puteti pune mai multe albusuri intr-o caserola / cutiuta / container care se inchide ermetic ( recomandat este recipientul dintr-un material elastic).
    Recipientul nu trebuie umplut integral, deoarece, prin congelare, lichidul se dilata.

    Puteti pune albusurile si intr-o punga ziplock; in acest caz, puneti-le intai in congelator, timp de 3-4 ore, in suportul pentru cuburi de gheata, apoi transferati-le in punga.

    Un albus proaspat se poate congela impreuna cu alte albusuri congelate anterior, adaugandu-se peste acestea.

    Notati pe capacul caserolei / cutiei / sau pe punga folosita, numarul de albusuri si data.

    * Daca nu ati facut acest lucru sau ati uitat, numarul de albusuri aflate intr-un recipient poate fi stabilit prin cantarire, stiind ca greutatea aproximativa a unui albus ( de marime medie) este de 32 g.

    Pentru a putea fi intrebuintate, lasati albusurile la dezghetat, in recipientul folosit, fie in frigider ( timp de 10-12 ore), fie la temperatura camerei ( timp de 2-3 ore), functie de cantitate.

    * Daca alegeti sa decongelati albusurile la temperatura camerei, puneti recipientul in care le-ati depozitat intr-un vas cu apa rece si lasati-l acolo scufundat, pana ajungeti la rezultatul dorit.

    Recomandat este sa le folositi imediat dupa decongelare tinand cont de urmatoarea proportie:
    -2 linguri de albus congelat in loc de 1 albus crud

    Daca nu le utilizati imediat ce s-au decongelat, albusurile pot fi pastrate cateva ore in frigider.

    Nu puneti albusurile pe surse de caldura sau in cuptorul cu microunde.

    Albusurile congelate si apoi decongelate le puteti intrebuinta la fel ca cele proaspete si cu aceleasi rezultate ( ele isi pastreaza toate calitatile).

    La ce le putem folosi

    Albusurile pastrate la congelator pot fi folosite, atat la preparate dulci, cat si sarate; de exemplu: bezele, pavlova, macarons, mousse-uri, creme de unt cu bezea, creme pentru cupcakes, martipan, glazuri din bezea, sufleuri, budinci, picromigdale, prajituri, blaturi de tort fara galbenus, checuri, muffins, la prepararea diferitelor umpluturi, royal icing pentru decoruri, spuma de fructe, omlete, masca nutritiva pentru fata ( impreuna cu miere si lapte sau argila ori ulei de migdale / avocado), masca hidratatnta pentru par ( amestecati albusurile pana devin cremoase, aplicati pe parul curat si umed, lasati sa actioneze cca 20 min, apoi clatiti parul), etc.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Mancare de urzici cu mamaliga

    Mancare de urzici cu mamaliga

    Mancare de urzici cu mamaliga
    Placinte cu salata, leurda si branza feta

    Placinte cu salata, leurda si branza feta

    Placinte cu salata, leurda si branza feta
    Prajitura Cu Mere

    Prajitura Cu Mere

    Prajitura Cu Mere
    Cele mai apreciate rețete
    Hajos teszta (Haiose)
    1
    Dulciuri

    Hajos teszta (Haiose)

    Hajos teszta (Haiose)
    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
    2
    Dulciuri

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    Chec de Post
    4
    Dulciuri

    Chec de Post

    Chec de Post
    Parteneri
    Budinca de paste cu branza la cuptor
    Bucataras.RO

    Budinca de paste cu branza la cuptor

    Visez mereu la budinca asta :)))) pentru ca ma duce cu gandul in mod special la copilarie. Era iarna si frig si noi copii...

    Budinca de paste cu branza la cuptor
    Lasagna vegetariana
    Culinar.RO

    Lasagna vegetariana

    Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

    Lasagna vegetariana
    Prajitura pufoasa cu fructe
    Gustos.RO

    Prajitura pufoasa cu fructe

    Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

    Prajitura pufoasa cu fructe