Croissant cu Gem de Caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Croissant cu Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina 000
  • 230 ml lapte caldut
  • 70 g zahar tos
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru pasta de unt:
  • 250 g unt
  • 100 g faina 000

Mod de preparare

Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la loc cald.

Preparare pasta de unt: untul rece se taie cuburi si se amesteca in robot cu faina, pana se obtine o pasta groasa, care se pune cu ajutorul unei spatule pe folie de plastic. Se acopera apoi cu folie, si de aplatizeaza cu facaletul, pana se obtine un dreptunghi de cca 20x25 cm. Se da la frigider cat timp creste aluatul.

Cand aluatul a crescut suficient si si-a dublat volumul, se intinde din el o foaie dreptunghiulara care sa cuprinda untul, ca in poza. Se pune peste foaie untul si se impacheteaza, astfel incat untul sa nu poata iesi afara din aluat. Pozele sunt mai explicite. Se baga la frigider asa impachetat, in folie, pentru 15 minute. Se scoate apoi si se intinde o foaie dreptunghiulara, avand grija sa infainam masa si sa sigilam bine capetele, ca sa nu iasa untul.

Aceasta foaie se impacheteaza in 3 straturi, dupa care se inveleste in folie si se baga din nou in frigider, pentru 30 de minute. Acest procedeu se repeta de 3 ori (se scoate aluatul din frigider, se intinde, se impacheteaza si din nou in frigider). Dupa ultimul procedeu se lasa la frigider 1 ora, ca sa se aseze bine aluatul.

Impartim aluatul in 2, intindem foile lunguiete pe care le taiem in triunghiuri, umplem cu gem si rulam croissantele. Le punem in tava si lasam sa creasca cam 15 minute. Se ung apoi cu galbenus de ou batut cu iaurt si se coc la 220 grade c pentru 25-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Lava cake
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!