Crema de unt (Buttercream)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 226 gr unt (65%grasime)
  • - 710 - 940 gr zahar (in functie de consistenta)
  • - aroma de vanilie
  • - pana la 4 linguri de smantana dulce

Mod de preparare

Untul se bate pentru circa 30 de secunde la viteza medie cu mixerul (sau robotul), apoi se da mixerul la viteza redusa si se adauga treptat zaharul circa 710 de grame pana se incorporeaza bine.

Se da mixerul la viteza medie si se adauga sarea, aroma, 2 linguri de smantana dulce si se bate pana se topeste zaharul. Pe parcurs se mai opreste mixerul din cand in cand si se amesteca cu o spatula pentru omogenizare.

Daca untul a avut mai multa apa si compozitia nu este suficient de consistenta se mai poate adauga zahar pana se obtine o consistenta buna. Daca compozitia rezultata este prea solida se mai poate adauga smantana dulce.

Are tendinta de a se usca pe tort. Inainte de acoperirea cu pasta, tortul trebuie dat cu o pensula cu putin apa amestecata cu cmc/tylose (sau apa simpla) pentru a se lipi mai bine fondantul de tort.
Buttercreamul se pastreaza in recipiente inchise ermetic la congelator pentru maxim 2 luni de zile. Inainte de utilizare se scoate recipientul cu buttercream din congelator si se baga in frigider pentru cateva ore. Apoi se poate scoate la temperatura camerei pentru maxim 30 de minute si dupa ce s-a inmuiat se intinde pe tort.

Calitatea buttercreamului depinde in egala masura de calitatea untului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara

Așa cum îmi place mie, o reteta cu ingrediente putine și destul de simplă, dar credeți-mă că te lingi pe degete!

Desert cinnamon swirl apple pie sau Placinta cu mere si rulouri cu scortisoara
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!