Cozonac cu Dovleac - de Post

Complexitate
redusa
Cozonac cu Dovleac - de Post

Ingrediente

  • Pentru 2 cozonaci:
  • 500 g faina
  • 500 g dovleac
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 40 g drojdie
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • nuci
  • rahat
  • stafide dupa preferinta

Mod de preparare

Dovleacul (bostan) se curata de coaja se taie cubulete si se pune la fiert cu apa si zaharul. Cand e fiert, se face un pireu si se lasa sa se racoreasca. Se pregateste maiaua din drojdie (eu am pus doua pliculete uscata): se amesteca cu 2 linguri de faina putina apa calduta si se lasa la crescut.

Se pregateste aluatul de cozonac astfel: faina se cerne intr-un castron, se adauga maiaua, apoi zaharul vanilat, coaja de lamaie, pireul de dovleac si sarea. Se framanta si se adauga treptat uleiul. Se lasa la crescut cam 2 ore. Daca aluatul este prea moale se mai pun cateva linguri de faina.

Umplutura:
Se amesteca cacaua cu faina si apa sa nu formeza cocoloase. Se pune zaharul si se pune la fiert amestecand continuu pana se dizolva zaharul si se ingroasa un pic. Dupa care se lasa la racit.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Se unge masa cu putin ulei, se intinde o foaie care se unge cu compozitia de cacao, iar deasupra se pun nuci bucatele, rahat cubulete sau stafide dupa placere. Se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se lasa din nou la crescut pana ajunge la bordul tavii. Se da cu zahar deasupra, eu am pus zahar brun. Se incinge cuptorul. Se coace la foc mic pentru 45 min. Nu se deschide usa cuptorului pana nu este rumenit ca se lasa. Se verifica cu scobitoarea daca este copt. Este deliciosssss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Chec cu crema de pepene galben
Bucataras.RO

Chec cu crema de pepene galben

Cand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x

Chec cu crema de pepene galben
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!