Clatite `Gundel` (reteta clasica)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 12 bucati):
  • 150g faina
  • sare
  • 3 oua+3 galbenuse
  • 3+1+2 dl lapte
  • 2 linguri de ulei
  • 50g stafide
  • 1/2dl rom
  • 80+40g zahar
  • 120g nuci macinate
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 gciocolata
  • 1,5 dl frisca
  • zahar praf pentru pudrat clatitele;

Mod de preparare

1. Din faina, putina sare, 3 oua si 3 dl.lapte se prepara aluatul de clatite.Se lasa 1/2 de ora la cald.apoi, incorporam uleiul, si coacem 12 clatite.

2. Se prepara umplutura:stafidele se tin in rom 20 minute; 1dl.lapte se fierbe cu 80g.zahar , cu nucile, cu scortisoara, si cu coaja de portocala.Se lasa la racit , apoi se adauga stafidele impreuna cu romul.Se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de Jena si se rumenesc la 200*C.

3. Pentru sos : se freaca 40g.zahar cu 3 galbenuse pana devin o crema, se adauga amidonul alimentar si 1 dl. lapte rece. Batonul de vanilie se taie in doua, se scoate miezul si se pune intr-o craticioara cu 2 dl. lapte ,se lasa sa dea clocot, apoi se adauga ciocolata rupta in bucati si crema de ou. Pe bain-marie se fierbe pana se ingroasa.

Se pune frisca batuta. Se amesteca usor.
Clatitele se servesc pudrate cu zahar praf si cu sos de ciocolata. Se pot orna cu fructe proaspete si frunze de lamaita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Tort cu nutella
Bucataras.RO

Tort cu nutella

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si...

Tort cu nutella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola