Clatite Dupa Reteta Bunicii

Complexitate
redusa
Clatite Dupa Reteta Bunicii

Ingrediente

  • 12 linguri pline cu faina
  • o jumatate de drojdie (125 gr)
  • 3 oua
  • 125 ml lapte ptr maia
  • 2 prafuri de sare
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie razuita
  • lapte sau apa minerala
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, in mijlocul ei facem o scobitura. Incalzim 125 ml lapte la care adaugam 2 prafuri de sare, si 2 linguir de zahar si drojdia. Se amesteca bine pana drojdia se dizolva apoi se pune in scobitura facuta, si se amesteca cu putina faina pana se obtine o maia mai grosuta. Se acopera si se lasa la dospit cca. 15 minute. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de la 1/2lamaie si cele 3 oua. Se amesteca adaugand treptat cate un pic de lapte(sau apa minerala)pana se omogenizeaza bine si nu raman cocoloase. In acest moment punem mai multa cantitate de lapte obtinand o compozitie nici foarte fluida dar nici vascoasa. In aceasta compozitie punem 100 ml ulei amestecam bine si punem tigaia la incins.

La prima clatita punem in tigaie un strop de ulei si cand e bine incinsa punem un polonic mai mic din aceasta compozitie(cca 100 ml sa zicem, dar asta depinde si de tigaia fiecaruia ce diametru are)sucind tigaia in stanga si dreapta pentru ca aceasta compozitie sa acopere fundul tigaii. Se pune inapoi la copt pe flacara si cand vedem ca marginile se desprind usor intoarcem clatita in tigaie.

Eu de obicei le intorc cu un cutit ce are varful rotunjit si mai lat, sau cu o lopatica de lemn le lasam sa coaca si pe aceasta parte si apoi o turnam intr-o farfurie intinsa.

Asezam din nou tigaia la incins si de aceasta data NU MAI PUNEM ULEI ci doar compozitia de clatita o turnam in tigaia incinsa. ( Din acest motiv am spus ca in compozitie punem ulei, in acest fel nu se mai face fumul acela mare in bucatarie cand punem uleiul in tigaia incinsa) Coacem si urmatoarea clatita dupa procedeul de mai sus si continuam tot asa pana terminam toata compozitia preparata.

Clatitele le putem umple dupa bunul nostru plac cu diferite umpluturi ca de exemplu cu dulceata de capsuni, piersici, finetti, ... , branza dulce cu ou si vanilie, le rulam si avem delicioasele clatite.

Fiind facute cu drojdie acestea nu se vor usca si intari asa de repede ca si clatitele facute fara drojdie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cocos in vin (Coq au vin)
Bucataras.RO

Cocos in vin (Coq au vin)

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

Cocos in vin (Coq au vin)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!