Chec cu Prune si Crema de Branza

Complexitate
redusa
Chec cu Prune si Crema de Branza

Ingrediente

  • 7 prune mai mari (gen ringlote)
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • un varf de cutit de cuisoare
  • 250 gr faina
  • un praf de praf de copt
  • 4 linguri de suc de prune (eu am pus limonada acidulata din comert)
  • 100 gr nuci pisate mai mare
  • 225 gr cream cheese (Philadelphia)
  • 50-60 gr unt moale
  • coaja de portocala din belsug (eu am pus 4 lingurite)
  • vanilie dupa gust (sau suc proaspat de portocale=2 lingurite)
  • zahar praf dupa gust (eu am pus circa 80 gr)
  • 4-5 linguri cu varf de frisca batuta

Mod de preparare

Prunele se amesteca cu putin zahar si se pun la fiert pentru cateva minute, doar pana se inmoaie putintel. Untul, zaharul si aromele se amesteca impreuna si se bat cu mixerul pana devine putin pufos amestecul. Se adauga ouale, unul cate unul amestecandu-se bine dupa fiecare.

Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si praful de copt. Dupa ce a fost cernuta se adauga, intercalat cu lichidele, la amestecul de unt. Dupa omogenizare, se adauga prunele scurse de lichidul lasat si nucile tocate mai grosier, se mai amesteca putin si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coace la temperatura medie (se ia proba cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul) Eu am pus amestecul in doua forme de tort rotunde. Dupa coacere, lasam la racit si pregatim crema. Untul, moale, la temperatura camerei se amesteca cu branza crema pana devine pufoas.

Se adauga lichidul necesar si coaja de portocala (se poate pune si coaja de lamaie) si frisca batuta. Se omogenizeaza si se pune la frigider. Crema se intinde pe suprafata blaturilor sau se taie blatul bucati mici si cu ajutorul pusului cu dui se aplica pe suprafata lor crema.

Se presara ciocolata rasa deasupra sau fir de ciocolata lichida. Se serveste rece, simpla sau cu inghetata de prune langa, sau pentru cine doreste altceva se poate face un sos de portocale si se toarna deasupra prajiturii, la servire, in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba de vara cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de vara cu legume

Tare-mi plac legumele, tot felul de combinatii...asta e una din cele mai simple ciorbe zic eu!

Ciorba de vara cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola