Candy Cane Cookies

Complexitate
redusa
Candy Cane Cookies

Ingrediente

  • 250 g unt moale
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 350 g faina
  • colorant rosu

Mod de preparare

Mi-a placut reteta asta foarte mult, sunt identice la bastoanele de caramele pentru Craciun sunt si delicioase si de efect pe masa de sarbatori.

Pentru a pregati aluatul avem nevoie de un robot, eu am folosit mixerul cu paletele pentru aluat pe care nu le-am folosit niciodata. A fost o idee buna, a iesit perfect.

Intr-un castron se pune untul moale taiat bucati si se mixeaza bine pana devine spumos dupa care se adauga zaharul pudra si se mixeaza bine mai intai la viteza mica sa se incorporeze zaharul, dupa care marim viteza pana se omogenizeaza bine. Se pun galbenusurile si se mixeaza, esenta vanilie, esenta migdale si la urma faina cernuta. Se face un aluat nu prea tare.

Se imparte in doua, si jumatate se coloreaza cu colorant rosu tot cu mixerul, sa nu ne murdarim mainile, daca folosim colorant lichid se mai adauga un pic de faina pana la consistenta dorita. Dupa care se pun in pungi si se dau la frigider pentru 1 ora. Cand aluatul e tare se fac suluri care se unesc intre ele si se formeaza bastonul. Se pun pe hartie de copt in tava si se coc la 190 grade pentru 10 min maxim nu trebuie sa se coloreze.

Spor la treaba si sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!