Budinca de Cereale cu Sos de Tapioca si Zmeura

Complexitate
redusa
Budinca de Cereale cu Sos de Tapioca si Zmeura

Ingrediente

  • Amestec de faini:
  • -190 g orez brun
  • -190 g faina tapioca
  • -215 g faina amaranth
  • -215 g faina de mei
  • -150 g faina de soia
  • -225 g faina de ovaz
  • Ingrediente budinca:
  • -60-70 g amestec de faini
  • -50 ml lapte de soia (preparat in casa aici puteti vedea cum arat alaptele meu) -un praf de sare
  • -2-3 linguri zahar brun /alb
  • -2 plicuri de vanilie
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru sosul de zmeura am folosit:
  • -30 g bobite de tapioca
  • -300 ml apa
  • -3-4 linguri de zahar sau dupa gust
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • -400 g fructe

Mod de preparare

Se pune laptele, sare, zaharul si vanilia la fiert. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie si se amestca cu telul, continuu, pentru a nu se prinde. Daca vi se pare prea groasa, se poate subtia cu putin lapte fierbinte.

Tapioca se pune la inmuiat in apa, pentru aprox. o ora. In acest timp, bobitele se inmoaie, pentru ca ele sunt foarte tari si daca se sare peste aceasta etapa, ele vor ramane asa si dupa fierbere.

Dupa o ora, amestecul de apa + tapioca se pune la fiert, amestecand continuu. Cand devine sticloasa, se adauga fructele, zaharul, vanilia si sarea. Se mai fierb 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
Acest mic dejun poate fi savurat deopotriva de cei care tin post sau cei cu intoleranta la gluten. Este un mic dejun sanatos si delicios. Cantitatile folosite de mine sunt aproximative,

deobicei pun "dupa ochi" ingredientele. Pe de alta parte, folosesc diferite faini si fiecare are felul ei de a se "lega". La aceasta budinca am folosit aprox. 60-70 g din amestecul de faini ce mi-a ramas in plus de la painea fara gluten.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert piersicute
Bucataras.RO

Desert piersicute

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.  

Desert piersicute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola