Bucatele Irlandeze cu Mere

Complexitate
redusa
Bucatele Irlandeze cu Mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 450 g cartofi
  • 25 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 mere mari, curatate, feliate si stropite cu zeama de lamaie
  • 50 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra, optional
  • 50 g unt, taiat cubulete
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra (poate fi vanilat, optional)

Mod de preparare

Aluat:
Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit.

Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata.

Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins.
Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului.

Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit.

Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Aperitiv tarta cu branza si carnati
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

Aperitiv tarta cu branza si carnati
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!