`Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca

Complexitate
redusa
`Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca

Ingrediente

  • -aproximativ 600 g faina
  • -200 g untura sau unt
  • la temperatura camerei
  • -400 ml smantana
  • -150 g unt
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -aproximativ 200 g nuca prajita si macinata
  • -esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -zahar pudra (vanilat)

Mod de preparare

Mixati bine untura si smantana. Adaugati galbenusurile, vanilia si treptat, faina cernuta. Framantati un aluat ce nu se leaga de maini (la nevoie adaugati inca putina faina). Impartiti in 6 bucati, intindeti fiecare parte in foaie si ungeti cu unt topit si racit.

Rulati pe latura lunga, iar sulurile obtinute, inveliti-le in folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Scoateti pe rand cate un sul, taiati-l in rondele de aproximativ 1- 1, 5 cm grosime. Dati-i fiecareia o forma rotunda (merge foarte bine prin apasare cu degetele) si puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura.

Acoperiti-o cu aluatul adus din doua parti laterale, ridicand marginile spre mijloc, apoi rasuciti capetele ramase libere (ca ambalajul unei bomboane). Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 10- 15 min sau pana ce sunt coapte si incep sa se aureasca frumos.

Scoateti imediat din tava si asa fierbinti, tavaliti-le prin zahar pudra (vanilat). Procedati identic cu toate sulurile.

Umplutura:
Bateti bine albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul si mixati pana devine o spuma lucioasa. Inglobati cu grija nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Baba au rhum
Bucataras.RO

Baba au rhum

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului...

Baba au rhum
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola