Alba Ca Zapada II

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Alba Ca Zapada II

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde;
  • Crema:
  • o cana lapte fiert
  • 6 linguri faina
  • 1 1/2 cana de zahar
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. Dupa ce se raceste se adauga oule
Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine.

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina. Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.

Nota: Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Jeleu (peltea) de mere
Bucataras.RO

Jeleu (peltea) de mere

Retete de suflet

Jeleu (peltea) de mere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola