Rosii Uscate, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Rosii Uscate, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

  • -1 kg rosii mici
  • -sare de mare
  • -piper

Mod de preparare

Alegeti rosii micute, dintr-un soi cu multa pulpa si putini samburi.
Spalati-le si stergeti-le de apa cu un servet, apoi taiati-le in doua, pe lungime (varf-codita). Asezati-le intr-o tava emailata de aragaz, cu taietura in sus si cu spatiu intre ele, cat sa nu se atinga si presarati-le cu sare si piper.

Dati la mijlocul cuptorului, la temperatura minima (100 grade) si lasati-le 3-6 ore, in functie de marime. Puneti la nivelul de jos, inca o tava emailata goala, astfel incat caldura sa nu bata direct pe rosii. Verificati-le o data la 30 min.

Cand sunt facute, ele nu trebuie sa fie tari, ci sa fie inca flexibile, ca si stafidele. Sigur ca functie de marime se fac mai repede de timpul precizat sau mai greu. Ar fi bine sa folositi rosii cam de aceeasi marime. Unele dintre ele se vor arde putin pe margini, dar aceasta nu va influenta calitatea lor, doar aspectul.

Puneti-le inghesuite, dupa ce s-au racit, cel mai bine in pungi cu banda de inchidere (zip bag, de la Fino) si dati la congelator, unde se pot pastra pana la 12 luni.

Cand aveti nevoie, se ia cate o punga, se decongeleaza si se pregatesc in borcane, cu mirodenii si ulei de masline, apoi se pot pastra, astfel preparate, in frigider, 2-4 saptamani.

Sunt perfecte ca aperitiv, langa cubulete de branza sau in salate si sosuri pentru paste.

Conservandu-le acum in plin sezon, cand sunt ieftine, putem sa le preparam cu ingredientele necesare (voi reveni cu reteta si detaliile) si sa le folosim atunci cand dorim si avem nevoie de ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!