Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete.
Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul rosiilor spalate.
Le lasam cateva secunde, le scoatem cu o paleta intr-un vas la racorit.
Le decojim de pielita, indepartam cotorul si le facem cubulete.
Intr-o oala incingem uleiul, dam drumul legumelor, doar rosiilor nu.
Le inabusim 2-3 minute, apoi turnam 4-5 litri de apa.
Lasam sa clocoteasca cam 5 minute, punem rosiile, condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba pana sunt bine patrunse legumele.
Intr-un bolisor amestecam grisul, cu faina, putina sare, piper, patrunjelul uscat, si 3-4 linguri de apa, pentru inceput. Trebuie sa obtinem o pasta grosuta.
Cand toate legumele sunt fierte de la supa, adaugam pasta de tomate si amestecam.
Dam focul mai mic, iar cu o lingurita luam din compozitia de galuste si le dam drumul in oala.
Reglam focul potrivit si lasam sa fiarba galustele, timp in care, tragem cam de doua ori oala de pe foc si le stropim cu apa rece.
Cand este gata, dam supa deoparte si presaram patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x
Chec cu crema de pepene galbenCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii