Ciorba Radauteana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba Radauteana

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu os
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2 cepe medii
  • 1/2 ardei rosu mare
  • 2 foi dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 6 catei usturoi
  • 3-4 linguri otet
  • 4 galbenusuri
  • 300g smantana
  • 1 legatura de patrunjel (eu am avut inghetat, la congelator)

Mod de preparare

Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in bucati mai mari, adaugam si foile de dafin cu piperul boabe, acoperim cu capac, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, dam supapa joc de la oala si lasam 20-25 minute la foc mic.

Daca nu aveti oala sub presiune, lasati sa fiarba 50-60 minute, sau pana cand carnea a fiert suficient de bine si se poate desprinde de pe os cu mana.

Scoatem carnea intr-un bol, iar legumele intr-un alt bol pentru a se racori.

Intre timp strecuram supa. Separat amestecam galbenusurile cu smantana si 1 lingura de sare, iar cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam energic cu un tel pentru a nu se taia, dupa cateva polonice de supa adaugam amestecul de smantana in oala, mai amestecam putin si il tranferam inapoi pe foc pana la punctul de fierbere.

In supa adaugam si carnea, (pe care o dezosam si o taiem in bucati mai mici, se face totul rapid, deoarece este bine fiarta si se desprinde usor de pe oase), 1 morcov fiert taiat cubulete, (restul legumelor le aruncam), usturoiul pisat, otetul (in functie de gustul fiecaruia), patrunjelul tocat si la sfarsit potrivim de sare. Cand a inceput din nou sa fiarba, stingem focul, iar ciorbita radauteana este gata!

Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

Pofta buna!
Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

o ciorbita care demult voiam sa o prepar, dar acum i-a venit randul! Este foarte gustoasa, are o aroma de care nu te mai poti satura!

Pentru cei care inca nu cunosc gustul si aroma, o recomand cu drag! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert salam de biscuiti - de post
Bucataras.RO

Desert salam de biscuiti - de post

Un dulce minunat si care poate fi pregatit si in varianta de post! "Retete de post creative"

Desert salam de biscuiti - de post
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!