Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Pui cu Taietei de Casa

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • o bucata de telina
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cepe uscate
  • sare dupa gust
  • ardei gras rosu/verde
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • cateva rosii zemoase/bulion
  • 400 ml zeama de varza murata sau corcoduse verzi
  • patrunjel si leustean
  • proaspete
  • Pentru taietei ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Puiul se curata si se portioneaza. Se spala foarte bine si se pune la fiert in apa rece. Se spumuieste ori de cate ori este nevoie.

In tot acest timp, Bunica pregatea taieteii. Sa aiba timp sa se usuce, ne zicea mereu. Si oricat as incerca eu acum, niciodata nu reusesc sa intind foaia perfect rotunda.

Se amesteca ouale cu faina si se framanta un aluat elastic din care se intinde o foaie subtire, subtire. Se presara apoi cu faina si se lasa la uscat. Se ruleaza si se taie fasii inguste. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.

Se curata legumele si se toaca marunt.
Se adauga peste ciorba cand carnea este suficient fiarta.
Fierbem 20 de minute aproximativ, saram dupa gust si adaugam rosiile pasate si bulionul, acrim zeama si lasam sa dea in clocot.
Presaram taieteii si continuam fierberea pana ce acestia se ridica la suprafata. Oprim focul si adaugam verdeturile tocate.
Se serveste calda, cu pofta!
Este inceput de vacanta, de libertate, de soare, de aduceri aminte! De amintiri despre locurile copilariei, despre ulita ce ducea la casa micuta si alba, despre mirosul de iarba verde, despre apa rece de izvor.
Sunt amintirile vacantelor la tara, amintiri cu Bunica, amintiri cu bucatele ce ni le pregatea cu drag!
Printre ele se regaseste si aceasta ciorba (redata cat mai aproape de amintirea ei), gatita la focul sobei, acrita cu zeama de varza murata sau corcoduse, cu legumele proaspete, cu pui crescut in curte, zapacit de alergaturile noastre, copii fiind.
Mi-e dor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Bucataras.RO

Tocanita de ciuciuleti cu smantana

O reteta simpla si gustoasa.

Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!