Ciorba de gulii umplute si perisoare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gulii umplute si perisoare

Ingrediente

  • 5 gulii potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • un pastarnac
  • 2-3 cartofi
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 4 linguri de orez
  • 3 oua,
  • 100 g smantana
  • sare
  • zeama de lamaie,dupa gust ,patrunjel verde

Mod de preparare

Morcovul ,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite.
Se curata guliile,se scobesc.Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare amestecand bine carnea cu un praf de sare,cu 2 oua,2 linguri de orez,un pic de patrunjel vrede tocat fin.Se umplu guliile scobite,se pun la fiert cu zarzavatul,cca 20 minute,timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa.
Dupa 20 de minute se adauga si perisoarele dar si miezul ramas de la scobitul guliilor.Dupa ce au fiert bine se opreste focul,se drege ciorba cu oul batut cu smantana,se potriveste de acreala cu sucul de lamaie,se presara patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
Orezul pentru perisoare p[oate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote pentru a foi moale in perisoare
Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece.Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!