Chisalita cu Cirese Amare (salbatice)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame hultoane (cirese pietroase)
  • -500 grame visine
  • -500 grame cirese negre de padure
  • -malai (1kg)
  • -350 gr miere de albini
  • -apa (6litri)

Mod de preparare

Mai greu o sa ne fie la cules de cirese. La lizierele padurilor de fag, stejar, artar sau carpan gasim intotdeauna poate cires, poate corn, poate mar paduret, poate par paduret. Ciresul salbatec ajunge in perioada optima de cules la sfarsitul lui Iunie, inceputul lui iulie.

Cantitatea de cirese culeasa poate sa fie mai mare pentru compot, gem, dulceata. Dar noua pentru reteta ne trebuiesc 500 de grame. Cu visinile din curte sau din vecini, cu hultoanele din gradina sau din sat, cu mierea din stup si malaiul din camara v-om trece la plita sa facem ce ne-am propus.

Intr-un vas de 8 litri punem 6 liytri de apa si-i dam drumul la fiert. Spalam ciresele, visinile si hultoanele, le alegem de coddite, le punem in vas. Cernem malaiul pe dosul sitei iar ce-am obtinut i-l punem separat pentru reteta.

Combinatia de culori este splendida. Adaugam in ploaie malaiul obtinut mai devreme si mestecam la rotund pentru a nu face cocoloase. Nu adaugam mai mult de 70-80 gr de malai deoarece la racire se poate gelatifica.

Dupa 15 minute de fiert luam mierea si indulcim toata compozitia. Putem opta si varianta neindulcita. Oprim focul si luam vasul de pe foc.
Se poate servi calda, rece sau in combinatii: cu gheata, menta, lamaie si cocteil-uri slab alcoolizate.
O varianta de a ne feri de arsita verii, de a ne ostoi sufletul de atata dogoare.
Aportul de culoare, de vitamine si de bio este dus undeva la apogeu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola