Ceai de Ghimbir (Ginger Tea)

Complexitate
redusa
Ceai de Ghimbir (Ginger Tea)

Ingrediente

  • 1,5 cm de radacina de ghimbir
  • miere de albine dupa preferinta

Mod de preparare

Se ia o bucata de radacina de ghimbir, se spala bine de tot, daca e foarte tanara doar se curata bine cu o perie si se poate lasa cu coaja cu tot. Daca ghimbirul e mai trecut putin, se indeparteaza coaja dupa care se toaca marunt. Intre timp 300 ml de apa fierbe intr-un ibric.

Ghimbirul tocat se aseaza intr-un vas/pahar/pahar special pentru ceai si peste el se toarna apa fiarta. Se acopera cu un capac si se lasa circa 15 minute sa se infuzeze.

Se strecoara apoi si se aseaza in cana din care urmeaza sa il serviti. Se adauga miere de albine dupa gust sau zahar brun, eventual se poate presara putina scortisoara pentru un plus de aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cheesecake cu menta si capsuni
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Cheesecake cu mentă și căpșuni este un desert gustos și răcoros, potrivit perioadelor de vară caniculare și nu numai....

Desert cheesecake cu menta si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!