Terina de Branzuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Terina de Branzuri

Ingrediente

  • Branzeturi:
  • Telemea
  • Cascaval
  • Urda, etc
  • Mirodenii:
  • Chimen
  • Marar
  • Ceapa
  • Sare
  • Piper alb
  • Ardei iute uscat
  • Boia dulce, etc

Mod de preparare

Nu de putine ori ni se intampla sa avem tot felul de ramasite de tot felul de branzeturi, imprastiate care incotro - nici destule pentru o placinta dar prea greu de aruncat, asa, pur si simplu.

Cand mie mi se intampla una ca asta (cam des din pacate ...) ma apuc sa reciclez, sa marinez ori sa combin diferitele ramasite de antartz si sa le dau o viata noua.

Fiindca mamaliga cu " n" feluri de braza este deja in carte si in bucatariile noastre, eu fac deseori o garnitura de branzeturi asortate, in loc de piure sau orez. Merge foarte bine ca insotitoare, aceasta garnitura, la gratare si fripturi de tot felul - le taie din satietate, muta greutatea dinspre carne si-o pune mai spre mijloc, spre deosebire de piureul de cartofi care este oarecum neutru si lasa carnea sa vorbeasca pe limba ei.

Asadar, cand vad branzeturi fara viitor in frigider, ma caut de condimente si verdeturi, pun la marinat peste noapte ceva carnet si a doua zi am deja meniul.

Multe de povestit nu sunt: fiecare branza se potriveste cu ceea ce va place ori cere ea de obicei; telemeaua cu boia de ardei rosu uscat si afumat, cascavalul cu chimen si ceapa verde, urda cu marar, sare cu arome provensale, branza de vaci cu sare, piper verde marinat etc.

Robotiti, mixati ori frecati fiecare fel de branza cu cele trebuincioase miroazne si asezati-le frumos intr-o forma.
Alternati straturile in asa fel incat sa fie compatibile si complementare, atat la gust cat si la culoare.

Despre marinata in care se poate tine o carne, chiar si cea de pui, fara sa se strice chiar si o saptamana, ar fi ceva de spus. o folosesc destul de des, avand acest avantaj - pe zi ce trece, carnea se fragezeste din ce in ce mai mult si capata un gust tare bun.

Este un amestec de ardei rosii sau gogosari copti, sare, piper, cateva aschii de ardei iute uscat si afumat (asta e secretul care pastreaza carnea fara a se altera) si sos Worcestershire, mixate impreuna.

Reteta despre marinarea branzeturilor o gasiti aici: http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/branzeturi-conservate-5141/ - borcanele nu se golesc niciodata, mereu am de adaugat cate o creasta de branza ratacita si astfel, pe masura ce se mananca, se tot adauga altele noi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Desert prajitura turnata cu branza
Bucataras.RO

Desert prajitura turnata cu branza

Am făcut rețeta pentru tavă mică, dar am dublat cantitatea de brânză pentru că ne place cu multă umplutură :)

Desert prajitura turnata cu branza
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe