Sorbetto (Sarat) de Sfecla Rosie

Complexitate
redusa
Sorbetto (Sarat) de Sfecla Rosie

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii (mici)
  • 2 mere golden
  • sare
  • otet (de vin alb sau rosu sau otet de Modena)
  • un fir de ulei pe care il varsati peste granita direct in farfurie cind servim

Mod de preparare

* daca vrem putem sa adaugam si 1/2 de lingurita de crema de hrean gata pregatita sau hrean ras

- sfecla coapta sau fiarta, curatata de coaja si taiata bucati o punem in robot/ blender sau o radem pe razatoare

- merele curatate de coaja si de cotor le taiem cuburi mici si le varsam si pe ele in robot

- mixam totul si cind am obtinut o compozitie cremoasa adaugam sare si otet dupa gust si congelam sau varsam in masina pentru inghetata si lasam acolo pina obtinem compozitia de sorbetto (dasa s-a congelat prea tare scoateti din congelator, lasati sa se decongeleze putin si apoi mixati in blender sau robot ca sa rupeti eventualele ace de ghiata formate)

- daca vrem putem adauga si 1/2 lingurita de hrean in crema de mere si sfecla impreuna sau chiar in locul otetului ... mie mi-ar fii placut cu hrean dar cum nu am avut in casa nu am pus insa gindul la clasica salata de sfecla cu hrean ma face sa cred ca trebuie sa fie buna si aceasta varianta

o alta varianta ar fii sa taiem sfecla si merele cuburi sa le punem sa se congeleze si apoi sa le mixam asa congelate apoi sa le condimentam cu sare, ulei, otet, hrean

si a treia varianta ar fii sa mixam totul iar crema obtinuta sa o varsam in tavitele pentru cuburi de ghiata, sa congelam si apoi sa mixam cuburile iar rezultatul sa il condimentam cu sare, ulei, otet/hrean

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!