Onigiri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Onigiri

Ingrediente

  • orez simplu alb gatit
  • 1 foaie de nori
  • conserva de ton scursa de ulei

Mod de preparare

Eu am avut o forma de modelat onigiri, dar de obicei se modeleaza direct pe palma.

Se umezeste palma, ca sa nu se lipeasca orezul.

Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime, care se vor taia din nou pe marimea onigiriului.

Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi. Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti, dar tonul ramane la mijloc:))

Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri.
Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez, hranitor, sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi - prune murate, dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi, nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat, fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut, nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire :))

La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul, numerotat si cu sageti parca, din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi, cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta, deci il inveleam singura, dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Briose ciocolatoase
Bucataras.RO

Briose ciocolatoase

Pentru cei care iubesc ciocolata.

Briose ciocolatoase
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola