Mic Dejun cu Iaurt si Fructe Fierte in Ceai

Complexitate
redusa
Mic Dejun cu Iaurt si Fructe Fierte in Ceai

Ingrediente

  • 1-2 pliculet de ceai aromat (eu am folosit fructe de acai)
  • 8-9 linguri de stafide combinate (se pot folosi orice fel de fructe uscate care se preteaza la fiert- caise, curmale, smochine, merisoare etc)
  • 3-4 lingurite pline cu miere de albine
  • 2-3 linguri de seminte de susan
  • iaurt grecesc samburi de rodie (optional)

Mod de preparare

Fructele se spala, se taie in bucatele mai micute (daca folositi caise uscate sau smochine, curmale). Eu am folosit un amestec de 4 feluri de struguri uscati deci nu a mai fost necesara tocarea.

Intr-un vas se pune o cana cu apa la fiert si cand a dat in clocot se ia de pe foc, se pune pliculetul de ceai si se lasa acolo 5 minute dupa care se indeparteaza si se arunca. Se pune vasul din nou pe foc si cand a inceput sa fierba se adauga mierea de albine si fructele uscate.

Se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute, timp in care apa scade destul de mult. In final mai ramane ceva lichid pe fructe dar el se va ingrosa dupa racire.
Se pune la frigider peste noapte (sau cel putin 4 ore pentru a-i da timp siropului sa se intareasca cat trebuie).

Punem semintele de susan intr-o tigaie si le prajim putin, avem grija sa nu se arda pentru ca devin amare. Le punem intr-un paharel sau un castronas micut.
Dimineata asamblam dejunul.

Pentru o portie, se pune in pahar/cupa 4-5 linguri de iaurt grecesc sau iaurt de casa, se pune generos, cateva linguri de compot, daca folositi samburi de rodie se adauga si ei la suprafata, dupa care se presara semintele de susan prajit. Se serveste cu placere alaturi de o felie de paine prajita sau chiar fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola