Mamaliguta cu Branza, in Straturi

Complexitate
redusa
Mamaliguta cu Branza, in Straturi

Ingrediente

  • 200 g faina de malai
  • 350 g branza de vaci
  • 1 ceapa mica (uscata) sau 2 buc ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde sau 1-2 linguri pasta de tomate
  • dupa dorinta
  • 2 rosii
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Faceti o mamaliga putin mai vartoasa, din faina de malai, turnata in ploaie, in 3 cani de apa clocotinda, sarata. Amestecati continuu, la foc mic, pentru a nu se forma cocoloase pana ce este facuta. Dati deoparte.

Impartiti branza de vaci in doua; o parte o amestecati cu ceapa tocata fin, iar cealalta parte cu verdeata tocata marunt (pasta de tomate). Omogenizati bine pana la consistenta cremoasa. Asamblati gustarea folosind 4 forme cilindrice, unse la interior cu putin ulei (se pot folosi pahare sau cutii de conserve fara capace).

Realizati in interiorul fiecarei forme straturi pe care le nivelati din: mamaliga-branza cu verdeata-mamaliga-branza cu ceapa sau pasta de tomate-mamaliga.

Dati la rece pentru cel putin 30 min, apoi serviti, ornat cu feliute de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
Bucataras.RO

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella

Dacă vrei să te bucuri de un "fast food" delicios chiar la tine acasă, atunci această rețetă de snițel cu...

Reteta de snitel cu cartofi prajiti si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!