Sportul - catalizator al dietelor de slabire

De ce fitness?

Atunci cand se doreste consumarea depozitelor de glucoza, fitnesul este alegerea corecta. Glucoza este utilizata atunci cand organismul este supus la un efort fizic crescut, sustinut timp de cateva minute, alternat cu pauze scurte si are ca efect cresterea masei musculare.

De ce aerobic?

Exista un tip de activitate pentru care organismul isi ia resursele din depozitele de lipide. Acesta presupune eforturi fizice minime sau medii care sunt desfasurate pe perioade mai lungi de timp si are ca efect arderea lipidelor (a grasimilor). In aceasta a doua categorie se incadreaza, pe langa aerobic, inotul, mersul pe bicicleta etc. Deci, in principiu, pentru a da jos din grasimi e necesar un efort sustinut mediu sau minim, efectuat la fiecare cateva zile pentru eficienta maxima.

Efectele pozitive ale unei activitati fizice sustinute sunt binecunoscute de toata lumea. Pe langa corpul mult visat veti beneficia si de consecinte precum: intarzierea imbatranirii, stimularea capacitatii mentale, imbunatatirea starii psihice prin eliberarea de endorfine, intensificarea rezistentei la diverse afectiuni, stabilizarea tensiunii areteriale etc.

O activitate fizica corespunzator efectuata presupune o hidratare corecta. Cu cel mult o ora inaintea dezvoltarii efortului este recomandata ingerarea a 0.5l apa, pe parcursul activitatii fizice trebuie baut cate un pahar de apa la fiecare 15-20 de minute, iar la incheierea acesteia 0.5l. Nu este cazul sa folositi bauturi dulci sau energizante decat daca sunteti antrenat intr-un effort fizic crescut ce se desfasoara pe o perioada mai indelungata de timp (in special, la sportivii de performanta) si este recomandat sa se utilizeze doar in timpul activitatii fizice, nu dupa aceea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Musaca de post cu ciuperci
Bucataras.RO

Musaca de post cu ciuperci

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...

Musaca de post cu ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!